Fiscaal voordeel
Vitaliteit & Gezondheid

Ondernemers worden met fiscaal voordeel gestimuleerd om te investeren in goede arbeidsomstandigheden voor gezonde en duurzaam inzetbare medewerkers. 

Met stoelmassage op locatie bij bedrijven verminderen werkgerelateerde klachten en daalt het ziekteverzuim. Wilt u jaarlijks per werknemer ziektekosten besparen?

Geef stress en werkgerelateerde klachten geen kans.

Werken met plezier levert de beste prestaties

De overheid stimuleert werkgevers om te investeren in goede en gezonde arbeidsomstandigheden. Stoelmassage op het werk is een aangename manier om de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen en te verbeteren. Het voorkomen van werkgerelateerde klachten door structureel bedrijfsmassage is een win-win situatie.

Stress is één van de snelst groeiende oorzaken van ziekteverzuim. Jaarlijks lopen veel mensen het risico op een burn-out, RSI of op andere werkgerelateerde klachten. Verzuimkosten per werknemer lopen snel op tot € 250,- à € 400,- per dag. Voor dit bedrag kan een medewerker één jaar lang regelmatig massage op het werk krijgen.

Fiscaal voordeel massage onderzoek safer internet dag dag van de constructeur

In Europa is de werkgever wettelijk verantwoordelijk voor het arbeidsrisico van de werknemer en dient de werkgever voor de gezondheid van zijn werknemers te zorgen. Stoelmassage op het werk past als onderdeel in een Individueel Keuzebudget (IKB), een Individueel Vitaliteitsbudget (IVB) en kan onder voorwaarden in het ARBO-plan worden opgenomen.

Om werkstress te verminderen, is het belangrijk om in te zetten op dat waar medewerkers energie van krijgen. Het aanbieden van stoelmassage is een investering die zich snel terug verdient én medewerkers vinden massage op het werk een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde.

Preventieve investering - Fiscaal voordeel

Kostenbesparing

Per 1 januari 2022 heeft de belastingdienst stoelmassage als voorziening op de werkplek de nihilwaardering toegekend. Hierdoor kunnen bedrijven de werknemers voor een goede uitoefening van hun functie stoelmassages aanbieden zonder dat deze beslag leggen op de beschikbare vrije ruimte van de WKR.

Stoelmassage kan in individuele situaties onder de gerichte vrijstellingen voor Arbo voorzieningen vallen. Bedrijven die ter preventie van werkgerelateerde klachten stoelmassages op het werk willen aanbieden, worden geadviseerd om via een Risico-Inventarisatie en Evaluatie de massages op te nemen in het Plan van Aanpak / ARBO-plan.

In een RI&E wordt het gezondheidsrisico van de klacht veroorzakende werkzaamheden opgenomen, bijvoorbeeld langdurig beeldschermwerk. In het Plan van Aanpak / ARBO plan is de reden en de noodzaak onderbouwd waarom stoelmassage ter beschikking wordt gesteld voor medewerkers die werkgerelateerde klachten hebben. 

Fiscaal voordeel Massage op locatie Maureen Kessing Internationale vrouwendag dag van de verpleging schoonmaker

Wanneer stoelmassages niet in een Risico Inventarisatie en Evaluatie zijn opgenomen, vallen massages die op de werkplek ter beschikking worden gesteld onder de zogenaamde nihilwaardering zonder dat deze beslag leggen op de beschikbare vrije ruimte van de WerkKostenRegeling. 

Neem voor fine tuning contact op met uw fiscaal expert.

Heel tevreden
Altijd heel tevreden over de stoelmassages voor mijn team en mijzelf. Fijne samenwerking, korte lijn en ontspannende massages. Een #aanrader!
Sandra
Voorheen had ik veel last van mijn rug…
Voorheen had ik veel last van mijn rug en moest ik op regelmatige basis naar de chiro. Sinds Maureen mij masseert hoef ik nog maar 2x per jaar naar de chiro en de rest van de tijd onderhoud Maureen mijn rug. Massage is heerlijk en duurt altijd te kort. Maureen weet heel goed hoe hard of hoe zacht ze moet masseren en daarnaast geeft ze ook altijd tips over zaken die je zelf kan doen om rugpijn te minimaliseren. oftewel helemaal top.
Isabel
Tijdens werk even lekker ontspannen
Even ontspannen tijdens een drukke werkdag. Goede ervaring en een stukje persoonlijke aandacht van de masseur.
Adrie
Een reden op zich om naar kantoor te gaan!
20 minuten op de stoel bij Maureen of haar collega's is een reden op zich om naar kantoor te gaan. Echt even 20 minuten ontspannen, ze houden rekening met je klachten en wat je lekker vindt en het scheelt een hoop fysio bezoekjes in een jaar. Echt een aanrader!
Henk
De massages bij ons op kantoor zijn…
De massages bij ons op kantoor zijn altijd top! Altijd professioneel, maar wel met een leuk gesprek en een warm hart ♥
Alroye

Interesse of vragen?

Neem contact op met Maureen voor informatie over een stoelmassage dag op het werk of voor regelmatige bedrijfsmassages, massage tijdens uw evenement of voor een andere happening. 

Het stoelmassage programma laten wij naadloos aansluiten op de wensen van uw organisatie of op de mogelijkheden voor uw evenement. Bel, mail of vul het formulier in. Tot snel!

error: Content is protected !!