mini break oefening unplug yourself

Mini break

Delen
Delen
Strek ieder uur even de benen, loop tijdens het bellen en haal regelmatig wat te drinken.

Unplug yourself for a moment!

Mini break oefening voor schouder en arm om bij een actieve (thuis)werk situatie het lichaam tussendoor te bewegen, te ontspannen en om verkramping te voorkomen. Strek ieder uur even de benen, loop tijdens het bellen, haal regelmatig wat te drinken en doe een paar oefeningen tussendoor. Focus op de grijs aangegeven spiergebieden. Rek en strek nooit tot het pijn gaat doen.

Mini break oefening Front stretch

Adem rustig in. Vouw de handen met de vingers in elkaar met de handpalmen naar buiten. Strek op de uitademing de armen zover mogelijk naar voren. Breng de kin naar de borst en krom licht de bovenrug. Houd de stretch 5 tot 10 seconden vast. Adem in en laat de armen rustig zakken.

Oefening Top-bottom

Adem rustig in. Zit goed rechtop met beide voeten op de grond. Vouw de handen met de vingers in elkaar met de handpalmen naar buiten. Strek op de uitademing beide armen langs de oren zover mogelijk omhoog. Het hoofd beweegt niet mee. Houd de stretch 5 tot 10 seconden vast. Adem in en laat de armen langs het lichaam hangen.

Mini break oefening Up-down

Adem rustig in. Ga zitten en strek tijdens het uitademen de ene arm naar boven en de andere arm langs het lichaam naar beneden. Het lichaam beweegt niet mee.  Houd de stretch 10 seconden vast. Adem in en laat de armen langs het lichaam hangen. Herhaal met de andere arm.

Oefening Laid back

Ga goed op de stoel zitten met beide voeten op de grond. Adem rustig in. Pak beide handen achter de rug vast met de handpalmen naar buiten en de vingers in elkaar. Strek op de uitademing de schouders naar achteren, de borstkas naar voren en de armen naar beneden. Het hoofd beweegt niet mee. Houd de stretch 5 tot 10 seconden vast. Adem in en laat de armen langs het lichaam hangen.

Download het E-book met meer praktische rek- en strekoefeningen:

Bron blogfoto:

https://www.carolinacountry.com/my-co-op-40/brunswick-electric/622-unplug-to-be-more-connected

Deel het artikel met jouw netwerk.

Delen
Delen

Veel bekeken artikelen

error: Content is protected !!