Veelgestelde vragen - FAQ
Stoelmassage op locatie

Veelgestelde vragen – FAQ over stoelmassage hebben wij met heldere antwoorden op een rij gezet. 

Wat doet een stoelmassage? Mag ik altijd worden gemasseerd? Welke klachten verminderen? Wat zijn de mogelijkheden? Regelen jullie meerdere masseurs? Hoe werkt de online agenda? 

Andere vraag? Neem gerust contact op.

Veelgestelde vragen - FAQ

Vragen die worden gesteld over stoelmassage op het werk zijn hieronder met antwoorden opgenomen.

Voor opdrachtgevers

Een stoelmassage duurt 20 of 30 minuten. Bij evenementen kunnen ook 15 minuten massages worden geboekt. De massagetijd is inclusief 5 minuten voor de mondelinge intake en het desinfecteren van de stoel. Onze massages worden geheel afgestemd op het gezondheidsbeleid van en de wensen binnen uw onderneming. 

Alles is mogelijk. Eenmalig, jaarlijks, als incentive, bij een bedrijfsevent, tijdens de week van de werkstress of andere vitaliteit of werkplezier dag. Wij helpen graag om van uw evenement een onvergetelijke gebeurtenis te maken. 

De informatie over en de organisatie van de massages regelen wij voor u. Het massageschema wordt op maat gemaakt. U kunt kiezen voor een ‘papieren schema’ of u kunt gratis gebruik maken van onze online agenda om snel en eenvoudig een massage in te plannen. 

Het enige wat u hoeft te regelen is een geschikte werkruimte van minimaal 3x3m met ventilatie mogelijkheid en een gratis parkeerplaats voor de masseur. 

Er zijn diverse budgettaire mogelijkheden voor massage in uw bedrijf. De mogelijkheden zijn:

  • Volledige betaling door werkgever.
  • Werknemer betaalt eigen bijdrage.
  • Werknemer betaalt alles zelf, eenvoudig online.

Lees meer bij Fiscaal voordeel.

Uit ervaring is gebleken dat bij wekelijkse of tweewekelijkse stoelmassages op het werk spanningsklachten, RSI, klachten door verkeerde werkhouding en kortdurend ziekteverzuim afnemen. 

Maandelijkse massages dragen bij aan de bewustwording van de (werk)houding en aan de toename van vitaliteit. Uiteraard laten wij onze dienstverlening aansluiten op het vitaliteitsbeleid van uw onderneming.

Lees meer over de positieve invloed van bedrijfsmassage.

Zijn medewerkers niet in de gelegenheid om op kantoor een massage in te plannen? U kunt medewerkers die thuiswerken een Stay In Touch – SIT massage als alternatief aanbieden. De massages worden gegeven bij één van de aangesloten massagepraktijken in heel Nederland. Bel voor meer info met Maureen: 070 73 70 261 of 06 53 50 88 33.

De masseurs hebben een algemene opleiding op MBO+ of HBO niveau gevolgd. Zij werken volgens een privacy-, gezondheids- en hygiëneprotocol en met iedere masseur is een overeenkomst van opdracht conform de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) afgesloten.

Stoelmassages worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Als bedrijf kunt u voor massages op de werkvloer wel gebruik maken van het fiscaal voordeel. De overheid heeft aan stoelmassage op het werk de nihilwaardering toegekend.

Klik hier voor het Massage Protocol.

Algemene maatregelen stoelmassage 

  • Heb je 24 uur voor de massage ziekteverschijnselen annuleer dan de afspraak. Als de masseur 48 uur voorafgaand aan de opdracht klachten heeft, wordt een andere masseur ingepland.
  • Digitale inschrijving heeft de voorkeur. Meld je anders bij de contactpersoon in het bedrijf om een tijd op de inschrijflijst te reserveren.
  • Gezamenlijk houden opdrachtgever, medewerker en masseur toezicht op de naleving van de werkwijze en van het protocol van de opdrachtgever zodat de maatregelen en de massages elkaar naadloos aanvullen.

 

Massage kamer maatregelen 

  • Massage spullen worden buiten het bereik van de medewerker geplaatst.
  • Massage ruimte wordt na iedere massage geventileerd.
  • Contactpunten worden na elke behandeling gedesinfecteerd.

 

Medewerkers maatregelen

  • Voorafgaand aan massage wordt anamnese met gezondheidsvragen gelezen.
  • Bij ziekteverschijnselen wordt de massage afspraak geannuleerd.
  • Handen zijn of worden bij binnenkomst gedesinfecteerd.
  • Intake anamnese wordt mondeling afgenomen.
  • Masseur beslist bij twijfel/contra indicaties of masseren verantwoord is.
  • Na afloop worden de handen wederom gedesinfecteerd.

Voor medewerkers

Massage ontspant het lichaam. Aanraking zorgt ervoor dat er diverse stoffen vrijkomen die de doorbloeding, de aanmaak van ‘gelukshormonen’ en het afvoeren van afvalstoffen stimuleren en stoffen komen vrij die ontstekingsremmend en pijnstillend werken.

De gelukshormonen zijn: Dopamine, Oxytocine, Serotonine en Endorfine. Deze hormonen zorgen voor blijdschap, welzijn, geluksgevoel en goed leervermogen.

Verder verbetert de zuurstoftoevoer naar de hersenen waardoor de concentratie toeneemt. Bovendien verlaagt massage hoge bloeddruk door vermindering van stresshormonen en bevordert het herstel van spierweefsel.

Meer weten? Lees de uitgebreide versie van de  verschillende Massage onderzoeken.

Soms is er sprake van een contra-indicatie. Dit betekent dat de massage moet worden aangepast óf dat u niet mag worden gemasseerd. Twijfelt u of u wel/niet mag worden gemasseerd? Neem contact met ons op of raadpleeg uw arts.

Absolute contra indicaties = geen massage
• Koorts, infectieziekten of besmettelijke huidaandoeningen.
• Ernstige ziekte, veel pijn of slechte algemene gezondheid.
• Kanker, bezig zijn met chemo behandeling of bestraling.
• Gebruik van alcohol of drugs.

Plaatselijke contra indicaties = massage met aangepaste druk, niet op plek van aandoening
• Beschadigde huid, blauwe plek, zwelling, wrat of psoriasis.
• Actieve reuma ontstekingen.
• Spataderen, trombose of vaatontstekingen.
• Hernia, whiplash, fracturen of kneuzingen.

Relatieve contra indicaties = massage met aanpaste druk
• Medicatie: pijnstillers, ontstekingsremmers, antibiotica, bloedverdunners of antidepressiva.
• Medicatie met gele sticker of voor diabetes mellitus.
• Lage of hoge bloeddruk.
• Zwangerschap (geef aan dat u zwanger bent).

De positieve effecten van een stoelmassage zijn zowel vermindering van klachten aan schouders, nek, rug en armen als verminderde stress en spanning. De werkhouding verbetert waardoor het risico op RSI afneemt en het kortdurende ziekteverzuim vermindert. Lees uitgebreide versie Wat is stoelmassage

Als blijkt dat een bepaalde klacht gebaat is bij specialistische aandacht van fysiotherapeut, chiropractor of andere behandelaar zullen wij dit als vrijblijvend advies aangeven.

U kunt zelf inloggen om een afspraak te maken. Bij de contactpersoon van uw organisatie kunt u de inlogprocedure voor de online agenda opvragen. Weet u niet wie de contactpersoon is? Informeer bij uw collega’s. Voor overige vragen bel of mail ons.

U kunt uw kleding gewoon aanhouden. Wel wordt u verzocht om een dik vest, een jasje of een colbert uit te trekken en aan brildragers wordt verzocht de bril af te zetten.

Als u zwanger bent of zwanger wilt worden, geef het door aan de masseur. U krijgt een ontspannende stoelmassage, bepaalde drukpunten worden niet gemasseerd. 

Let wel: sommige masseurs kiezen ervoor om tijdens de eerste 12 weken geen massage te geven.

Een massage stimuleert de bloedsomloop en bevordert de afvoer van afvalstoffen. Het drinken van water, aanvullen van vocht, stimuleert de circulatie en helpt om de vrijgekomen afvalstoffen te verwijderen. U krijgt na de massage minder snel last van hoofdpijn of andere ongemakken.

Spierknopen worden ook triggerpoints genoemd. Het zijn pijnlijke verhardingen in spieren die niet meer ontspannen. Een spierknoop of triggerpoint kan bewegingsbeperking, stijfheid, verlies van kracht en pijnklachten veroorzaken. 

Een spier is opgebouwd uit afzonderlijke spiervezels. In ruststand is een spiervezel niet uitgerekt en ook niet samengetrokken. Bij een spierknoop zijn spiervezels wel samengetrokken. Het is een lokale verkramping die aanvoelt als een kabel of een streng omdat de spier is ingekort en verdikt. De doorbloeding stagneert op deze plekken waardoor afvalstoffen zich ophopen en gaan samenkleven.

In de afgelopen jaren heb ik massagegrepen samengebracht in een aangename combinatie zoals ik graag zelf een stoelmassage zou willen voelen. Vanuit mijn Indische achtergrond heb ik de combinatie de naam Pitjit Tjampoer gegeven. Pitjit betekent massage en Tjampoer staat voor gemengd. De Pitjit Tjampoer stoelmassage® is een heerlijke mix geworden die speciaal is ontwikkeld om een ontspannende en preventieve stoelmassage op de werkplek of tijdens evenementen te geven. De massage wordt per persoon aangepast en is opgebouwd uit de onderstaande technieken.

Pitjit massage: een stevige en dynamische massagevorm uit Indonesië. De spierknedingen verbeteren bloedsomloop, conditie, vitaliteit en verhogen het energieniveau.

Triggerpoint massage: gericht op het behandelen van spanningspunten, kleine lokale kramptoestanden in spieren. Spierknopen worden gemasseerd om de bloedcirculatie te stimuleren.

Ayurvedische massage: een zachte massage afkomstig uit India gericht op tsubo’s en energiepunten om het lichaam te reinigen om fysiek en mentaal weer in balans te komen.

Thaise massage: creëert ruimte voor het loslaten van spanningen, heeft een diepe werking op belangrijke spiergroepen en verhoogt de flexibiliteit van het lichaam.

Lomi Lomi massage: een traditionele Hawaiiaanse massage die wordt uitgevoerd met de onderarmen en een diepe ontspannende werking heeft.

Shiatsu massage: een Japanse massage die acupressuur punten activeert om bloedcirculatie, doorstroming van voedingsstoffen en afvoeren van afvalstoffen te stimuleren.

Tuina massage: stimuleert het lichaam om zichzelf te helen. Drukpunten op de meridianen worden behandeld om de stroming van de Qi, de levensenergie, te herstellen.

Werkt u bij een klein kantoor, een grote onderneming of u wilt dat wij stoelmassages tijdens een evenement verzorgen? Wij kunnen meerdere masseurs tegelijkertijd inplannen op locaties in heel Nederland. De gehele logistieke organisatie regelen wij voor u. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Maureen Kessing Stoelmassage op Locatie is aangesloten bij:
NIBIG = Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg.
BvAA = Beroepsvereniging van Arbo Adviseurs.
BvS   = Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.
BMS  = Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche.

error: Content is protected !!