winter en celzouten

Winter en Celzouten

Delen
Delen
Aanvullende mineraalstoffen voor het lichaam. De jaargetijden vormen als ze ritmisch worden geleefd een welkome afwisseling in het leven. Het verdiepen in de altijd veranderende natuur kan een grote verrijking zijn en prikkelt de levendigheid van de mensen.

Winter

In de winter veranderen de omstandigheden buiten ingrijpend. Een deel van ons gedrag stamt uit een tijd waarin er nog geen elektriciteit en geen centrale verwarming waren. De hoofdtaak van het lichaam in de winter is het op de juiste temperatuur houden van het lichaam om de grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten te compenseren. Dit vereist een grote hoeveelheid brandstof. Als gevolg hiervan verandert de stofwisseling waardoor vet en zwaar voedsel kunnen worden verdragen.

Het samengaan met andere geneeswijzen

De originele celzouten volgens de receptuur van Dr. Schüßler zijn gezondheidsproducten en geen medicijnen en geen homeopathische geneesmiddelen. Ze kunnen naast andere medicamenten, regulier, homeopathisch, bloesemremedies etc., worden ingenomen. Zij belemmeren in geen geval de werking ervan. Integendeel, zij ondersteunen en bevorderen deze zelfs. Celzouten versterken de werking van andere medicijnen of supplementen omdat het lichaam die beter zal opnemen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts!

voorjaar en celzouten

De winter en celzouten

Stress

Het is eigenaardig dat juist in de stilste tijd van het jaar tijdens de decemberperiode een grote drukte ontstaat. Mensen vervallen in een activiteit die eigenlijk helemaal niet past bij deze tijd van bezinning. Het lijkt alsof al het geplande werk klaar moet zijn voor de feestdagen, alle inkopen moeten zijn gedaan, de voorbereidingen voor kerstdagen moeten zijn uitgevoerd en het huis piekfijn in orde moet zijn. Dit veroorzaakt stress die ook zijn weerslag op het lichaam heeft. Het is vaak niet makkelijk om zich aan deze gejaagdheid te onttrekken Een groot probleem vormen ook de verwachtingen van de buitenwereld, waar men beslist aan wil voldoen. Het volgende celzout mengsel werkt niet alleen versterkend. Het kan ook de kracht geven om tegen sommige verlangens en verwachtingen NEE te zeggen.

Nr.Aantal
520
1110
1510
227
Stress

Indigestie

Feestdagen, een tijd van overvloedige en verleidelijke maaltijden die het verteringsstelsel kunnen overbelasten. Het vette eten belast de lever, als gevolg hiervan ontstaan ook galproblemen. Ieder half uur 1 tablet nr. 10 innemen. Koliekachtige pijnen in het verteringsstelsel behandelen met de ‘hete 7’. Het volgende mengsel kan meerdere malen per dag worden gebruikt. Het beste in een kwart liter lauwwarm water.

Nr.Aantal Nr.Aantal
35+97
67+105
75+235
87+  
Indigestie

Winderigheid

Veroorzaken winden een stekende pijn of kramp dan ‘hete 7’ innemen. Bij vastzittende winden met bijzonder onaangename geur gebruik nr. 10 elke 3 minuten 1 tablet. Bij vol gevoel tot onaangename druk in de bovenbuik dan nr. 6 gebruiken.

Gevoelig voor kou

Angst kan ontstaan door allerlei gebeurtenissen, met name tijdens de kinderjaren. Ook overbezorgde ouders die achter alles een bedreiging zien kunnen angstgevoelens teweeg brengen bij hun kinderen. Als angst eenmaal is verankerd beginnen spieren te verkrampen. Om die spanning in stand te houden is erg veel energie nodig. De doorbloeding van de huid wordt beperkt en men krijgt het koud. Het aanspannen van de spieren moet een bescherming voorstellen, een spierpantser. Dagelijks 10 tot 20 tabletten nr. 2 in de mond laten smelten.

Wintersport

Tijdens het skiën, ontstaan er vaak drukplekken op de voeten en de benen door skischoenen. Dit kan met nr. 3 worden behandeld. Iedere 10 minuten 1 tablet nr. 3 innemen. Als eerste hulp bij verwondingen is een veelvuldige inname van nr. 3 geschikt. Dit kan ook worden toegepast als men valt. Peesverrekkingen: een brij maken van nr. 3, nr. 5 en nr. 8, van ieder 40 tabletten. Van nr. 1 en nr. 11 ieder 10 tabletten.

Carnaval: teveel alcohol

Tijdens carnaval kan het voorkomen dat het alcoholgebruik alle perken te buiten gaat en het lichaam dit niet goed verdraagt. Heeft men de volgende dag last van hoofdpijn, dan is in dit geval ferrum phosphoricum nr. 3 snel opeenvolgend ingenomen, een welkome hulp. Is er sprake van een zwaar hoofd als gevolg van het door elkaar drinken van verschillende soorten drank of door drank van minderwaardige kwaliteit, dan is nr. 10 het aangewezen middel. Iedere 3 minuten een tablet nr. 10 in de mond laten oplossen, helpt het lichaam de belastende stoffen snel af te breken. Soms werkt de inname van dit celzout sneller dan menig hoofdpijnmiddel.

Winterhanden en tenen en bevriezingen

Als bevroren vingers of tenen door warmte weer ontdooien, ontstaan heftige pijnen. De op gang komende bloedcirculatie kan door inname van nr. 3 worden ondersteund. Iedere 3 minuten een tablet nr. 3 innemen. Sterven er cellen af door de bevriezing, dan kunnen ze door nr. 10 worden afgevoerd. De celzouten worden dan in- en uitwendig toegepast.

Raadpleeg bij twijfel altijd een arts!

Wil je meer weten over Celzouten?

Bronnen:
Bloesem Remedies Nederland, Bram Zadelberg.
Vereniging voor biochemie volgens dr. Schüßler en Gezichtsanalyse, Zell am See.
T. Feichtinger & S. Niedan, Gezond het Jaar door met Schüßler celzouten.
T. Feichtinger & E. Mandel & S. Niedan, Handbuch der Biochemie nach Dr. Schüßler.
T. Feichtinger, Salze für Ihr Kind.

Deel het artikel met jouw netwerk.

Delen
Delen

Veel bekeken artikelen

error: Content is protected !!