dag van de apothekersassistent

Dag van de Apothekersassistent

Delen
Delen
Zij zorgen voor verantwoord medicijngebruik.

Dinsdag 28 september 2021

Elke vierde dinsdag in september staan apothekers even stil bij de Dag v.d. Apothekersassistent. Dit is de gelegenheid om waardering uit te spreken voor het apotheekteam. Apothekersassistenten zijn een belangrijke schakel in de uitgifte van medicijnen.

Zij zijn voor de patiënt het eerste aanspreekpunt in de apotheek, geven voorlichting over juist en veilig medicijngebruik en bespreken twijfels en zorgen van de patiënt over de (bij)werking van een geneesmiddel. Het apotheekteam controleert en checkt daarna achter de schermen.

Het uitvoeren van medicatiebewaking is belangrijk, verantwoordelijk en zeker ook bevredigend werk. Het gehele team zet zich hiervoor met volle overgave in. Zonder apothekersassistenten zou de apotheek niet goed draaien. Zet ze vandaag in het zonnetje. 

Trakteer het apothekersteam op een ontspannende stoelmassage.

‘The best and most efficient pharmacy is within your own system.

– Robert C. Peale

Ooit gebeurd op 28 september, de 271e dag van het jaar.

  • 2020 Malta eist 23 miljoen jaar oud cadeau prehistorische reuzenhaaientand van prins George op, de oudste zoon van de Britse prins William, die de zevenjarige prins vorige week cadeau kreeg van Sir David Attenborough.
  • 2008 Falcon 1 wordt gelanceerd. Falcon 1, het eerste particulier ondersteunde en gefinancierde ruimtevaartuig, is bij zijn vierde poging door SpaceX de ruimte in gelanceerd.
  • 1980 Carl Sagan’s ‘Cosmos: A Personal Voyage’ debuteert. De zeer populaire wetenschappelijke televisiedocumentaireserie van 13 afleveringen is uitgezonden op de Public Broadcasting Service. Ze wordt gepresenteerd door astronoom Carl Sagan. Het is en blijft een van de meest bekeken, op wetenschap gebaseerde tv-documentaires.
  • 1957 Koningin Juliana opent de Velsertunnel in Noord-Holland.
  • 1924 Eerste vlucht rond de wereld is na 175 dagen voltooid. Op 6 april 1924 vertrekken vier teams van piloten van de United States Army Air Service vanuit Seattle, Washington in een poging om de wereld rond te reizen. De vier Douglas World Cruiser-vliegtuigen heten Seattle, Chicago, Boston en New Orleans. Boston en Seattle hebben de reis van ruim 44.000 km om de wereld niet voltooid.

Geboren op de Dag van de Apothekersassistent in:

  • 1972 Gwyneth Paltrow. Amerikaanse actrice.
  • 1959 Angela Groothuizen. Nederlandse zangeres, presentatrice, actrice.
  • 1952 Sylvia Kristel. Nederlandse actrice.
  • 1968 Naomi Watts. Engels/Australische actrice.
  • 1934 Brigitte Bardot. Franse actrice, zangeres.

Bronnen:

www.apotheek.nl

timeanddate.com

Deel het artikel met jouw netwerk.

Delen
Delen

Veel bekeken artikelen

error: Content is protected !!