nationale vitaliteitsweek dag van het werkplezier

Nationale Vitaliteitsweek

Delen
Delen
Vitaliteit en Stoelmassage. Een win-win situatie.

19 t/m 25 september 2022

De Nationale Vitaliteitsweek wordt sinds 2015 ieder jaar in de laatste week van september gehouden. Het doel is om medewerkers inspiratie en nieuwe informatie te geven op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Vitaliteit bestaat uit de aandachtsgebieden: fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel.

Mensen die goed in hun vel zitten, ervaren minder stress, zijn productiever en hebben meer plezier in hun werk. Zit iemand niet lekker in z’n vel, dan is werkgeluk soms ver te zoeken. En is een medewerker niet gelukkig op z’n werk, dan loopt het energieniveau terug. Werkgeluk gaat hand in hand met vitaliteit.

Stoelmassage heeft een positieve uitwerking op zowel fysiek als op mentaal gebied. Spieren worden soepel gemasseerd en door aanraking en ontspanning komen ‘Feel Good’ hormonen vrij. Een win-win situatie dus! Zet de vitaliteitsweek op de bedrijfsagenda en organiseer een stoelmassage dag om de voordelen te ervaren.

Maak kennis met een stoelmassage op het werk tijdens de Nationale Vitaliteitsweek. Ontspanning verlaagt de werkdruk en zorgt voor meer energie = meer vitaliteit.

‘There is a vitality, a life force, an energy, a quickening, that is translated through you into action, and because there is only one of you in all time, this expression is unique.

– Martha Graham

Ooit gebeurd op 20 september, de 263e dag van het jaar.

  • 2020 Dramatische Tour-wending. De 107e editie van de Tour de France heeft apocalyptische finale. Schitterend, meeslepend én een beetje droevig randje, omdat de kopman in de beslissende tijdrit met rubberbenen rondrijdt. Er zit nu ook voorgoed een kras op de ziel van Primoz Roglic.
  • 1973 Billie Jean King wint de strijd tussen de seksen. De tenniswedstrijd voor gemengd geslacht tussen toptennisser Bobby Riggs en Billie Jean King is gehouden in Houston, Texas. De wedstrijden zijn ingegeven door de opmerkingen van Riggs dat hij zelfs op 55-jarige leeftijd elke vrouwelijke tennisspeler kan verslaan. King verslaat Riggs en neemt het prijzengeld van $ 100.000 mee naar huis. De wedstrijd is nog steeds een van de meest bekeken tenniswedstrijden op televisie – hij is door ongeveer 90 miljoen mensen over de hele wereld bekeken.
  • 1946 Eerste Filmfestival van Cannes start in het Palais des Festivals et des Congrès op de La Croisette. De meest prestigieuze prijs die in Cannes wordt toegekend is de Palme d’Or (Gouden Palm) voor de beste film.
  • 1932 De naam Zuiderzee wordt officieel gewijzigd in IJsselmeer.
  • 1904 Wilbur Wright maakt de eerste circulaire vlucht. Wright, die samen met zijn broer Orville credit krijgt voor het uitvinden van het eerste vliegtuig, maakt een volledige cirkel in 1 minuut en 16 seconden in de Wright Flyer II.

Geboren op deze dag in:

  • 1995 Laura Dekker. Nederlandse solozeilster.
  • 1961 Erwin Koeman. Nederlandse voetbaltrainer, voetballer.
  • 1948 George R.R. Martin. Amerikaanse scenarioschrijver, auteur.
  • 1934 Sophia Loren. Italiaanse actrice.
  • 1853 Chulalongkorn – Rama V. Koning van Thailand.

Bronnen:

nationalevitaliteitsweek.nl

timeanddate.com

Deel het artikel met jouw netwerk.

Delen
Delen

Veel bekeken artikelen

error: Content is protected !!