Voordelen stoelmassage
Vitaliteitsbeleid

De voordelen van stoelmassage op het werk zijn zowel voor werkgevers als voor werknemers. Het aanbieden van bedrijfsmassages levert diverse voordelen op.

Regelmatig een stoelmassage zorgt dat medewerkers gezond, gemotiveerd en klachtenvrij aan het werk blijven.

Vitaliteit op de werkvloer en het werkplezier nemen toe.

Vitaliteit en plezier op de werkvloer

Het aanbieden van massages op de werkvloer is een geweldig hulpmiddel om het algehele gevoel van vitaliteit en welzijn te verbeteren. Een bedrijfsmassage is een ontspannende en gezonde manier om het lichaam te stimuleren en om spanning los te laten. Het is niet alleen effectief tegen stress, ook het immuunsysteem verbetert. 

Stoelmassage past in het ARBO-plan, in het gezondheidsbeleid of het vitaliteitsbeleid. Het is tevens een mooi onderdeel van een Individueel Keuzebudget (IKB) of een Individueel Vitaliteitsbudget (IVB).

Regelmatig een massage op het werk verbetert de lichamelijke conditie en voorkomt werkgerelateerde klachten zoals stress, RSI door overbelasting en nek-, schouder- en rugklachten door een verkeerde werkhouding.

Verder vermindert stoelmassage het ziekteverzuim en draagt de massage bij aan gemotiveerde en energieke medewerkers. Het werkplezier neemt toe, stress en werkgerelateerde klachten nemen af.

Join ons team. voordelen Chair massage Corporate massage fiscaal voordeel Stoelmassage op het werk Maureen Kessing 070 73 70 261 rsi dag

voordelen stoelmassage

Massage heeft positieve invloed op lichaam en geest

Een massage op het werk is preventief en vitaliserend. Volgens TNO verzuimen vitale medewerkers 27% minder en zijn zij 18% productiever. Een powernap van 20 of 30 minuten zorgt ervoor dat zij meer werkplezier hebben en bewust blijven van hun lichaam en werkhouding. Opdrachtgevers en werknemers in alle denkbare sectoren ervaren al jaren de voordelen en de positieve uitwerking van onze stoelmassages. 

Stoelmassage

 • Versterkt het immuunsysteem.
 • Vermindert stress en brengt ontspanning.
 • Verlicht spierspanning en hoofdpijn.
 • Vermindert RSI klachten.
 • Verbetert bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk.
 • Verhoogt focus, energie en productiviteit.
 • Verbetert de kwaliteit van de slaap.
 • Vermindert angst en depressies.
 • Verhoogt moreel en loyaliteit.
 • Vermindert personeelsverloop.
 • Verhoogt gevoel van plezier, welzijn en geluk.
 • Vermindert kortdurend ziekteverzuim.

Lees de conclusies van ons stoelmassage onderzoek en van wetenschappelijke massage onderzoeken.

vitale secundaire arbeidsvoorwaarde

Kostenbesparing en financieel voordeel

Voor ondernemingen met hoge werkdruk en voor medewerkers met een repeterende werkhouding zijn bedrijfsmassages een welkom rustmoment in de drukte van alledag. Regelmatig een stoelmassage van 20 of 30 minuten zorgt dat medewerkers gezond, gemotiveerd en klachtenvrij aan het werk blijven.

Bedrijfsmassages zijn kostenbesparend en leveren voordeel op. Het is voor ondernemers financieel aantrekkelijk vanwege de lage investeringskosten, de minimale tijdsinvestering én blije en vitale medewerkers. De massage vermindert het kortdurend ziekteverzuim en werkgerelateerde klachten en stress nemen af.

De belastingdienst heeft massage op het werk de gunstige nihilwaardering toegekend. Stoelmassage kan in het ARBO-plan worden opgenomen of als onderdeel van een Individueel Keuzebudget (IKB) of een Individueel Vitaliteitsbudget (IVB) worden aangeboden.

Purmerend Drachten Den Bosch voordelen stoelmassage en bedrijfsmassage

Jaarlijks lopen veel mensen het risico op een burn-out, RSI of op andere werkgerelateerde klachten. Verzuimkosten per werknemer lopen snel op tot € 250,- à € 400,- per dag! Voor dit bedrag kan een medewerker een jaar lang regelmatig massage op het werk krijgen. 

Om werkstress te verminderen, is het belangrijk om in te zetten op dat waar medewerkers energie van krijgen. Het aanbieden van stoelmassage is een investering die zich snel terug verdient én medewerkers vinden stoelmassage op het werk een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde.

Bevlogen werknemers maken minder fouten, zijn productiever, innovatiever en creatiever. Zij voelen zich betrokken, ervaren een hogere werktevredenheid en hebben minder last van werkstress.

Bedrijven die medewerkers ter preventie van werkgerelateerde klachten stoelmassage op het werk willen aanbieden, worden geadviseerd om de massages via een Risico-Inventarisatie en Evaluatie in het ARBO-plan op te nemen. Stoelmassages op de werkvloer leveren fiscaal voordeel op. Er zijn voorwaarden aan verbonden: 

 • De massages zijn in het RI&E en Plan van Aanpak / ARBO plan opgenomen.
 • De werknemer betaalt geen eigen bijdrage.

Wanneer niet aan bovengenoemde voorwaarden wordt voldaan, kunnen de stoelmassages wel onbelast worden verstrekt ten koste van de WerkKostenRegeling, het zogenaamde WKR forfait. Meer over Fiscaal voordeel.

Masseuse met invoelend vermogen
Maureen is een masseuse met invoelend vermogen. Al bij de eerste afspraak voelt het of je haar al lang kent. Ze weet doeltreffend die gebieden aan te wijzen en te behandelen waar de knelpunten zitten. Als ik dan een nadeel moet noemen is dat ik regelmatig zo ontspande dat ik in slaap viel tijdens de massage ;).
Marco
Een stoelmassage van Maureen voelt als een echt cadeau!
Een stoelmassage van de betrokken en sociale Maureen voelt als een echt cadeau! Het heerlijke ontspannen gevoel na de stoelmassage blijft nog lang hangen. Ik gun iedereen zo’n cadeau , in te zetten bv. als bedankje voor inzet etc.
Ineke
Topper in haar vak
Maureen is echt een topper in haar vak. ze straalt rust uit en ik kan me volledig ontspannen bij haar in de stoel. Al met al een echte aanrader!
Helena
Ik kijk alweer uit naar de volgende massage
Elke keer als ze is geweest, kijk ik alweer uit naar de volgende massage. Met een heerlijk muziekje en aroma erbij voelt het net of je in een wellness omgeving zit. En als je wil dat de massage harder of zachter is, is dat ook geen probleem.
Ilona
Massage voor zorgpersoneel
Maureen heeft met collega's enkele malen ons zorgpersoneel verwend met haar massages. Zouden we veel vaker moeten doen.
Paul

Stoelmassage is een preventieve investering met veel voordelen. Met fiscaal voordeel stimuleert de overheid werkgevers om te investeren in gezonde arbeidsomstandigheden. Zij erkent de meerwaarde van bedrijfsmassages als een manier om de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verbeteren. 

Hebt u interesse om stoelmassage in het ARBO-plan op te nemen of als onderdeel van het Individueel Keuzebudget (IKB) of het Individueel Vitaliteitsbudget (IVB) aan medewerkers aan te bieden? Neem contact op om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Onze werkregio is heel Nederland.

error: Content is protected !!