Wat is stoelmassage
Ontspannend & Vitaliserend

Wat is een stoelmassage eigenlijk? Bij bedrijven is stoelmassage op de werkplek al jaren populair als vitaliserende powernap.

Tijdens evenementen werkt stoelmassage als een magneet. Het is de ideale ontspannende pauze voor bezoekers en medewerkers.

Bel voor meer info 070 73 70 261 of 06 53 50 88 33.

Wat is stoelmassage

Information for our international clients click here.

Stoelmassage op locatie is een preventieve en vitaliserende massage van 20 of 30 minuten. Dé powernap tijd! De massagetijd is inclusief overleg om de massage af te stemmen en om na afloop de massagestoel en toebehoren te desinfecteren. Een stoelmassage wordt comfortabel over de kleding heen gegeven. 

roosendaal tarieven wat is stoelmasage

De massage wordt uitgevoerd op een speciale ergonomisch ontworpen stoel die het lichaam ondersteunt. U zit in een voorovergebogen houding op de stoel. Het hoofd rust op een hoofdsteun met een zacht gezichtskussen. Uw armen liggen op een armleuning en de benen worden aan weerszijden van de stoel ondersteund door kniesteunen.

De focus van een stoelmassage is om houding en werkgerelateerde klachten te voorkomen. Vastzittende schouders, overbelaste nekspieren, stijve rug en vermoeide armen en handen worden aangenaam onder handen genomen. Shiatsu – acupressuur – drukpunten worden vrijgemaakt en triggerpoints – spierknopen – spanningspunten worden verlicht.

Om de stoelmassage goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk om te weten of er eventueel sprake is van klachten, medicijngebruik en zwangerschap. Voorafgaand aan de massage worden gezondheidsvragen gesteld. De verstrekte gegevens worden gehanteerd als uitgangspunt voor de massage. Er wordt géén massage gegeven bij koorts en infectieziekten. Wilt u weten waarom? Lees meer.

populaire powernap

Waarom stoelmassage

Stoelmassage is een gezonde en ontspannende manier om het lichaam te stimuleren. De massage is zeer geschikt om spanningsklachten, spierspanning, RSI en klachten door een niet optimale werkhouding te verminderen, te voorkomen en te laten verdwijnen. Ontspanning geeft het lichaam een positieve stimulans.

Massage is van invloed op de hormonale werking van het lichaam. Het lichaam komt tot rust en bouwt een hoge weerbaarheid op tegen stress. Aanraking zorgt ervoor dat diverse stoffen vrijkomen die de doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen stimuleren en dat er stoffen vrijkomen die ontstekingsremmend en pijnstillend werken.

Daarnaast stimuleert massage de aanmaak van de gelukshormonen dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine, die zorgen voor blijdschap, welzijn, geluksgevoel en goed leervermogen. De lichaamscellen worden door het vrijkomen van hormonen voorzien van energie wat er ook voor zorgt dat u geconcentreerder kunt werken en beter kunt slapen. Meer info bij wetenschappelijke onderzoeken.

stoelmassage aalsmeer heerlen onze werkwijze Massage onderzoeken amsterdam reserveren stoelmassage friesland tarieven

Positieve invloed stoelmassage

Massage heeft positieve invloed op lichaam en geest

Een massage op het werk is een preventieve en vitaliserende massage. Volgens TNO verzuimen vitale medewerkers 27% minder en zijn zij 18% productiever. Een powernap van 20 of 30 minuten zorgt ervoor dat medewerkers meer werkplezier hebben en bewust blijven van hun lichaam en werkhouding. Opdrachtgevers en werknemers in alle denkbare sectoren ervaren al jaren de voordelen en de positieve uitwerking van onze stoelmassages. 

Stoelmassage

 • Versterkt het immuunsysteem.
 • Vermindert stress en brengt ontspanning.
 • Verlicht spierspanning en hoofdpijn.
 • Vermindert RSI klachten.
 • Verbetert bloedcirculatie en verlaagt de bloeddruk.
 • Verhoogt focus, energie en productiviteit.
 • Verbetert de kwaliteit van de slaap.
 • Vermindert angst en depressies.
 • Verhoogt moreel en loyaliteit.
 • Vermindert personeelsverloop.
 • Verhoogt gevoel van plezier, welzijn en geluk.
 • Vermindert kortdurend ziekteverzuim.

STOELMASSAGE OP HET WERK OF BIJ EVENEMENTEN

Hoe werkt stoelmassage op locatie

De stoelmassage kan gemakkelijk worden uitgevoerd omdat er zonder massage olie over de kleding heen wordt gemasseerd. Er is altijd wel een plekje te vinden waar de massage kan worden gegeven. Een massageruimte van 3x3m is al voldoende, als het kan met ventilatie mogelijkheid. De masseurs nemen alle benodigdheden mee. 

Voor vragen over onze massage op locatie service kunt u contact opnemen met Maureen. Zij helpt u graag bij de invulling van een stoelmassage dag op het werk of tijdens uw evenement en natuurlijk ook bij het inplannen van frequente bedrijfsmassages bij uw organisatie. Onze werkregio is heel Nederland en Vlaanderen. 

Maureen Kessing Stoelmassage op Locatie is aangesloten bij:
NIBIG = Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg.
BvAA = Beroepsvereniging van Arbo Adviseurs.
BvS   = Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.
BMS  = Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche.

error: Content is protected !!